x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Sprijin pentru părinții copiilor cu autism

Sprijin pentru părinții copiilor cu autism

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2023   •   12:00
Sprijin pentru părinții copiilor cu autism

Un proiect prin care să fie sprijiniți părinții să lupte pentru recuperarea copiilor cu autism este anunțat, luni, de Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Șanse.

„Un copil cu tulburare de spectru autist este special. Lumea lui este altfel. O știu foarte bine părinții care îi cresc cu multă grijă și iubire. Statisticile neoficiale spun că în România 1 din 51 de copii este diagnosticat cu o astfel de afecțiune. Părinții lor se luptă să îi învețe să fie independenți, să se integreze în societate, să nu se simtă singuri și să nu fie victimele care nu îi înțeleg. Părinții copiilor cu autism au nevoie de sprijin nu doar financiar, ci și moral”, scrie Firea pe Facebook.

În acest context, ministrul anunță că s-a întâlnit cu Daniela Bololoi, președinta Asociației Help Autism, Mariana Sîrbu, director advocacy al Asociației Help Autism, și Roxana Popa, directorul general al Asociației Blue Life.

„Diagnosticarea precoce și intervenția timpurie intensivă ajută până la 47% dintre copiii cu autism să poată trăi o viață independentă. Fără terapie, simptomele autismului și comportamentele disfuncționale se agravează în timp. Lucrăm pentru a veni cu un proiect prin care să sprijinim părinții să lupte pentru recuperarea copiilor cu autism”, adaugă Firea.

La finalul anului 2021, erau înregistrați aproape 15.000 de copii cu autism, care aveau certificate de încadrare în grad de handicap: „Nu trebuie să uităm că autismul poate să apară în orice familie, indiferent de rasă, etnie, zonă geografică, nivel de educație”.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: autism Gabriela Firea