x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Galerie FOTO Statuile nu îngheaţă, oamenii străzii - da

Galerie FOTO Statuile nu îngheaţă, oamenii străzii - da

de Monica Cosac    |    13 Feb 2020   •   18:50
Galerie FOTO Statuile nu îngheaţă, oamenii străzii - da
Sursa foto: Victor Stroe

Zece sculpturi, care se află în Curtea de Onoare a Muzeului Național de Artă al României (MNAR) din București, au fost îmbrăcate cu haine pentru a nu „simţi” frigul. MNAR și-a propus să atragă atenția astfel, într-un mod inedit, prin mijlocirea patrimoniului său, asupra vulnerabilității oamenilor străzii pe timpul iernii, încurajând vizitatorii să reflecteze și să ofere sprijin persoanelor fără locuință.

Mesajul pe care vor să îl transmită organizatorii este că, spre deosebire de oamenii fără adăpost, fără venituri și cel mai adesea singuri, sculpturilor le poartă cineva de grijă zilnic. În plus, materialele acestor sculpturi le permit să reziste în condiții meteo vitrege, în timp ce oamenilor străzii aceleași condiții le pot fi fatale. Cu toate acestea, dacă în fața sculpturilor ne oprim pentru a le admira, pe lângă persoanele fără adăpost trecem prea adesea în viteză, indiferenți sau chiar incomodați.

Începând de ieri, vizitatorii muzeului pot admira sculpturile îmbrăcate, lângă care vor găsi şi panouri informative despre modul în care doritorii pot ajuta oamenii fără adăpost.

Intitulată „La adăpostul artei”, campania iniţiată împreună cu organizația Samusocial din România se va derula până la finalul lunii februarie 2020.

Foto Victor Stroe Jurnalul

×