x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Cum a fost localizată femeia încuiată în portbagajul mașinii înainte să ardă

Cum a fost localizată femeia încuiată în portbagajul mașinii înainte să ardă

de Redacția Jurnalul    |    06 Feb 2023   •   20:15
Cum a fost localizată femeia încuiată în portbagajul mașinii înainte să ardă
Sursa foto: Facebook

Femeia încuiată în portbagajul unei mașini de către partenerul ei, care a dat apoi foc autovehiculului, a putut fi salvată cu ajutorul unei aplicații de localizare.

 

"În situaţia în care sunaţi la numărul de urgenţă 112 şi nu cunoaşteţi adresa sau un punct de reper identificabil pentru determinarea adresei/poziţiei unde vă aflaţi şi unde este nevoie de ajutor, în cazul în care deţineţi un smartphone cu serviciile de date active, operatorul STS din cadrul Serviciului de urgenţă 112 vă poate transmite un SMS cu un link pe care trebuie să îl accesaţi pentru obţinerea poziţiei telefonului mobil şi transmiterea acesteia către sistemul informatic al Serviciului de urgenţă 112", explică Serviciul de  Telecomunicații Speciale (STS).

Instituția explică acțiunile întreprinse de autorități după primirea primului apel la 112 de la femeia încuiată în portbagaj
"În primul apel, operatorul STS a auzit pe fundal o situaţie conflictuală şi a alertat imediat Poliţia. Deşi era foarte speriată, persoana a reuşit totuşi să ofere detalii relevante despre situaţia în care se afla. În timpul apelului, operatorul STS i-a trimis un SMS cu un link de localizare, pe care să îl acceseze pentru a putea fi transmise către Sistemul 112 coordonatele geografice ale poziţiei telefonului de pe care a sunat. Deoarece maşina în care era sechestrată se afla în mişcare, pe baza informaţiilor de localizare primite în timp real de la telefonul victimei, operatorul STS s-a asigurat că aceste date sunt recepţionate şi de către dispeceratul Poliţiei. Astfel, echipajele de intervenţie au putut identifica zona şi au reuşit să ajungă în timp util la victimă", precizează STS.

Femeia a mai sunat și a doua oară la 112 pentru a anunța că prietenul ei a dat foc mașinii în care se afla. Apelul a fost transferat la ISU-SMURD, Ambulanţă, Poliţie şi Jandarmerie.

"Operatorul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale i-a transmis un link de localizare cu ajutorul căruia s-a reuşit monitorizarea traseului parcurs, acesta fiind comunicat tuturor echipajelor de poliţie aflate în serviciu. În jurul orei 4,50, un echipaj al Brigăzii Rutiere a depistat autoturismul pe un câmp din Sectorul 3. În momentul în care s-au apropiat de autoturism, au observat flacără deschisă în interior, moment în care au intervenit pentru scoaterea femeii din portbagaj şi pentru stingerea incendiului cu extinctoarele din dotare", a transmis și Poliția Capitalei. 

Prietenul femeii a fost apoi găsit lângă o stație peco din apropiere. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, având 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat. În urma testării cu aparatul DrugTest, a reieșit că bărbatul consumase cocaină. 

 

×
Subiecte în articol: sts localizare masina femeie portbagaj