x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tinerii se simt dezamăgiți de politică și de societate, arată un studiu global

Tinerii se simt dezamăgiți de politică și de societate, arată un studiu global

de Redacția Jurnalul    |    12 Apr 2024   •   21:00
Tinerii se simt dezamăgiți de politică și de societate, arată un studiu global

Un amplu sondaj global publicat vineri a arătat un nivel ridicat al dezamăgirii privind politica, dar și societatea în general. Studiul a vizat, printre altele, perspectiva scrutinului prezidențial din noiembrie din SUA și alte alegeri din acest an, precum cele europarlamentare.

Agenția internațională de cercetare Glocalities i-a chestionat pe respondenți pentru a determina poziția lor pe o scală între "speranță" și "dezamăgire", iar pe o alta, între "control" și "libertate". În cadrul cercetării au fost realizate peste 300.000 de sondaje în 20 de țări, relatează Reuters.

Tinerii se simt dezamăgiți de politică și de societate, a declarat Martijn Lampert, director de cercetare la Glocalities. Acesta a adăugat că "dezamăgirea în rândul tinerilor din SUA o depășește cu mult pe cea a tinerilor din țările UE".

În total, 14.526 de americani au fost intervievați între 2014 și 2023, dintre care 2.242 de bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani.

La nivel mondial, "sentimentele de deznădejde, dezamăgirea societății și revolta împotriva valorilor cosmopolite explică în parte ascensiunea partidelor radicale de dreapta", a declarat Lampert.

Îngrijorările cele mai frecvente, potrivit studiului, sunt legate de perspectivele din carieră, de securitatea financiară și de educație. Cercetarea a relevat că femeile sunt ceva mai optimiste decât bărbații.

 

 

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: politica dezamagire