x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei pentru Simona Halep şi Ion Caramitru

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei pentru Simona Halep şi Ion Caramitru

31 Oct 2017   •   13:33
Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei pentru Simona Halep şi Ion Caramitru

Titlul de cetăţean de onoare al Capitalei va fi conferit sportivei Simona Halep, precum şi actorului Ion Caramitru, conform unor proiecte de hotărâre adoptate, marţi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. 

Consilierii municipali PNL explică în expunerea de motive ataşată primului proiect că, în ultima perioadă, performanţele sportivilor români sunt din ce în ce mai rare pe plan internaţional. 

"Lipsa de implicare şi susţinere a autorităţilor, atât centrale, cât şi locale, în dezvoltarea şi întreţinerea bazelor sportive, în finanţarea şi funcţionarea cluburilor sportive pentru copii şi juniori şi în atragerea tinerei generaţii către sport a condus la reducerea masivă a practicării sportului de către copii, cu consecinţe în reducerea ariei de selecţie pentru sportul românesc de performanţă. În acest context, performanţa Simonei Halep de a ajunge numărul 1 în clasamentul Women's Tennis Association şi de a ridica numele României pe locul 1 în tenisul mondial este cu atât mai importantă", indică liberalii. 

Expunerea de motive privind acordarea titlului de cetăţean de onoare lui Ion Caramitru este semnată de primarul general, Gabriela Firea. Aceasta relevă faptul că Ion Caramitru, actor de teatru şi film, dar şi regizor, deţine funcţia de preşedinte al UNITER din anul 1990 şi de director al Teatrului Naţional din Bucureşti din anul 2005. 

"Talentul şi dăruirea sa au fost recunoscute cu premii în domeniul de activitate: Premii de interpretare în Teatrul Românesc - 1975, 1979, 1981, 1985, Premiul Revistei Cinema pentru interpretare, 1976, Premiul Asociaţiei Cineaştilor, 1980, Premiul Special al Juriului pentru rolul principal din filmul 'Luchian', la Festivalul Naţional al Filmului, Costineşti, 'Meritul Academic' acordat de Academia Română, 2012, 2013", menţionează sursa citată. 

Totodată, Ion Caramitru a fost distins cu titlul de ambasador Shakespeare în România, oferit de Consiliul Britanic, cu ocazia Anului Shakespeare - 400. În 1995 a primit titlul de Ofiţer de Onoare al Ordinului Imperiului Britanic, pentru activitatea culturală româno-britanică şi a fost decorat de Regina Elisabeta a II-a. AGERPRES

×
Subiecte în articol: simona halep ion caramitru