x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Trafic record pe aeropoartele românești

Trafic record pe aeropoartele românești

31 Iul 2017   •   13:13
Trafic record pe aeropoartele românești

Cele două aeroporturi bucureştene, Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Aurel Vlaicu, au înregistrat în primul semestru al acestui an un trafic de 5,92 de milioane de pasageri şi 61.800 de mişcări de aeronave (aterizări şi decolări).

Din total, pe Aeroportul Henri Coandă s-au înregistrat 5,91 de milioane de pasageri şi 55.700 de mişcări de aeronave, informează Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti printr-un comunicat remis, luni, AGERPRES.

"Numărul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucureştiului în primul semestru din 2017 a înregistrat o creştere relevantă, de 20,5%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, creându-se astfel premisele depăşirii pragului de 12 milioane de pasageri în întreg anul 2017. Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală înregistrată la nivel european. Pe aeroporturile Capitalei s-a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european. Astfel, în primele şase luni ale anului 2017, numărul mişcărilor de aeronave pe aeroporturile din Bucureşti a crescut cu 9,3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut", se menţionează în comunicat.

Reprezentanţii CNAB precizează că, având în vedere atât această creştere semnificativă a numărului de pasageri, cât şi dinamica traficului aerian pe timp de vară, la orele de vârf pot surveni situaţii de prelungire a timpului de aşteptare la punctele de control.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 41 de companii aeriene, care transportă pasageri către 152 de destinaţii.

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti şi-a început activitatea la data de 5 februarie 2010 şi asigură coordonarea operaţională şi managementul celor două aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost înfiinţată prin fuziunea societăţilor care gestionau aeroporturile bucureştene: Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu.

×