x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tragedia de la Beirut se putea repeta în România. Descoperire șocantă la Galați

Tragedia de la Beirut se putea repeta în România. Descoperire șocantă la Galați

10 Aug 2020   •   19:30
Tragedia de la Beirut se putea repeta în România. Descoperire șocantă la Galați
Sursa foto: politia Romana

Zeci de tone de azotat de amoniu, substanța care a provocat explozia de la Beirut, depozitate în condiții periculoase au fost descoperite de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați. Administratorul societății din Vlădești este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice.

„La data de 7 august a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale.

Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kg. de insecticid, produs clasificat „foarte toxic”, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată.

La  același control, polițiștii au găsit 35.000 kg. de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, se scrie într-un comunicat de presă emis de Poliția Română.

 

O cantitate foarte mare de azotat de amoniu a fost și la baza exploziei puternice care a devastat capitala Beirut. 

×
Subiecte în articol: azotat de amoniu