x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Tratamente moderne pentru o piele tânără 

Tratamente moderne pentru o piele tânără 

10 Dec 2020   •   18:30
Tratamente moderne pentru o piele tânără 

Produsele obișnuite de îngrijire nu împiedică pierderea colagenului din piele – proces care se accentuează pe măsura înaintării în vârstă. Tratamentele moderne pot reda tenului prospeţimea pierdută. 

 

Mezoterapia sau microneedlingul este un tratament minim invaziv, care stimulează sinteza fibrelor de colagen de la nivelul pielii. În timpul procedurii, se utilizează un dispozitiv care arată ca un stilou, dotat cu o multitudine de ace fine, ce perforează ușor pielea. Nu există însă disconfort, singurul semn perceptibil fiind înroşirea zonei – fenomen cauzat de vasodilataţia care se produce în timpul operaţiunii. Roşeaţa se estompează treptat şi, în maximum două zile, tenul capătă un aer sănătos şi strălucitor. 

Microînţepăturile stimulează producţia colagenului şi elastinei, atât prin acțiunea mecanică, cât și prin faptul că permit absorbţia unor ingrediente active în straturile profunde ale pielii. Viteza de 18.000 de înțepături pe minut reduce disconfortul. Se aplică local, la nivelul pielii, o fiolă cu ser, în funcție de nevoile tenului, astfel încât să se obţină rezultatul dorit. 

Pe scurt, tratamentul cu microace se bazează pe mecanismele de autovindecare ale organismului. Se efectuează atât pentru reîntinerirea tenului, cât şi în diverse zone de pe corp, cu efecte bune contra celulitei, vergeturilor şi grăsimii localizate. Poate fi aplicat şi la nivelul scalpului, pentru a crește densitatea și rezistența firelor, a opri căderea părului şi pentru o hrănire optimă. 

 

Mai puţine riduri

Tratamentul pentru ten crește producția de colagen cu 400%, întărește rețeaua de susținere a acestor fibre şi reactivează procesele metabolice, stopând îmbătrânirea prematură. Stimulează vitalitatea fibroblastelor, tonifică și are efect de lifting, reduce ridurile, întinerește pielea afectată de soare. Micșorează porii dilataţi și ameliorează aspectul cicatricelor.

 

Idee

Numărul de sesiuni de înfrumuseţare depinde de modul în care fiecare persoană răspunde tratamentelor. Lunar, se recomandă o procedură realizată la adâncime mare sau două realizate la adâncime mică. 

 

×