x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Trei persoane luate pe sus de jandarmi în scandalul din Piaţa Victoriei

Trei persoane luate pe sus de jandarmi în scandalul din Piaţa Victoriei

02 Dec 2017   •   13:46
Trei persoane luate pe sus de jandarmi în scandalul din Piaţa Victoriei

Trei persoane au fost ridicate, sâmbătă, de jandarmi, în urma conflictului din Piaţa Victoriei, conduse la sectie pentru verificari si aplicarea sanctiunilor legale, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache.

 

"Prima persoană de la care a pornit tot scandalul este cel care a fost acuzat că lovit un cetăţean, o persoană în vârstă, şi care, probabil, va fi cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri şi alte violenţe. Celorlalte două li se vor aplica sancţiuni contravenţionale. Vom vedea ce vor stabili colegii noştri. Este vorba de două dintre persoanele care au împiedicat jandarmii să-l ridice pe primul, au împins garduri", a mentionat oficialul

Potrivit precizarilor sale, incidentul a avut loc pe trotuarul din faţa Guvernului. "Acolo a fost lovită persoana respectivă, agresorul a fugit în mulţimea protestatarilor. Noi am solicitat prezenţa unei ambulanţe care să-i acorde îngrijiri cetăţeanului lovit, i-au fost acordat îngrijiri la faţa locului. Şi acesta a fost dus la secţie pentru declaraţii. Noi am încercat să conducem la secţie o persoană care a agresat un alt cetăţean şi alţi protestatari s-au opus acestei măsuri, intrând în conflict cu jandarmii", a explicat Georgian Enache.

Sâmbătă, o parte dintre protestatarii aflaţi în Piaţa Victoriei au intrat în conflict cu angajaţii Primăriei Capitalei care amenajează târgul de sărbători, au împins gardurile de protecţie şi au încercat să intre pe partea carosabilă.

"Sunt cei de la Primărie care amenajează zona respectivă cu târgul şi am înţeles că o parte din cei care protestau acolo împotriva amenajării acestui târg au împins gardurile de protecţie, au încercat să intre pe partea carosabilă. Noi nu am făcut altceva decât să oprim deplasarea lor pe zona carosabilă. Aceştia au înţeles şi s-au retras din nou în mijlocul Pieţei. Vom rămâne acolo pe toată perioada şi ne vom asigura că lucrurile vor rămâne sub control. Facem un apel la calm, la echilibru. Le-am pus în vedere celor care participă acolo că violenţa nu este un mijloc de rezolvare a problemei", a precizat Georgian Enache.

El a spus că este vorba de aproximativ 20-30 de persoane care protestează, având steaguri şi portavoce, mentioneaza agerpres.

×