x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un fost director RADET avertizează: "E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați"

Un fost director RADET avertizează: "E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați"

18 Oct 2022   •   09:52
Un fost director RADET avertizează: "E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați"

Situația încălzirii și a apei calde în locuințele din Capitală este mai rea decât în vreme dictaturii comuniste, iar consumatorii sunt expuși pericolelor, avertizează fostul director RADET, Radu Opaina.

"Este mai rău ca acum 30 de ani. E mult mai rău ca acum 30 de ani. Acum, și fără căldură, și fără apă caldă, și cu banii luați.

Vom trece la metoda lemne. Sunt localități în România, acolo unde dacă mergem să vizităm la parterul blocurilor, vedem numai magazine pentru lemne și pentru cărbuni. I-am întrebat, se încălzesc cu lemne și cărbuni în apartamente. Își fac sobe improvizate, pentru că blocurile nu au aerisiri", a spus acesta, potrivit gandul.ro.

Directorul Federației Asociațiilor de Proprietari din România atrage atenția că, din cauza frigului, românii lasă focul aprins, fapt ce poate provoca accidente grave. 

"Improviziația înseamnă să te uiți non-stop la ea, pentru că altfel iei foc. Românul este atent non-stop la viața cu toate cele, nu doar la asta, și uită.  Adoarme cu aragazul deschis, uită să deschisă ușița la sobă... Doamne ferește!", explică Radu Opaina.

El avertizează că situația este dramatică pentru consumatori, ca urmare a problemelor din sistem.

"Am fost director RADET trei luni de zile și m-am lămurit cu ce se întâmplă în sistem, și dovada este că am ajuns aici unde am ajuns, într-o situație foarte critică și foarte grea, foarte gravă, iar cine este expus acestor situații va îngheța de frig, iar dacă nu va îngheța de frig, ori va lua foc blocul, ori va bubui apartamentul".
 

×
Subiecte în articol: radet frig incalzire apa calda radu opaina