x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Un nou domeniu deschis turismului medical, în România

Un nou domeniu deschis turismului medical, în România

de Magda Bucur    |    20 Iun 2016   •   20:10
Un nou domeniu deschis turismului medical, în România
Sursa foto: Alexander Raths/Getty Images/iStockphoto

Turismul medical ia amploare în România, în special în sectorul privat, unde serviciile oferite sunt la nivelul celor din străinătate, însă prețurile, deși mai mari pentru nivelul din România, sunt de câteva ori mai mici ca la spitalele de afară. Pe acest model au funcționat până acum mai ales pachetele oferite turiștilor străini în domeniul stomatologiei și al chirurgiei estetice.

Recent, cea mai mare clinică de vertebrologie din România a lansat o ofertă nouă pe piața turismului medical de la noi: tratamentul durerilor de spate, fără operație. Programul ar putea deveni rapid la fel de căutat ca pachetele stomatologice, mai ales că tot mai mulți oameni se confruntă cu dureri de spate, de la vârste din ce în ce mai mici. Printre problemele vizate sunt hernia de disc, spondiloza sau alte afecțiuni ale coloanei vertebrale, însă fără a se apela la bisturiu.

„Până acum ceva vreme erau predispuse la astfel de probleme în principal persoanele de peste 40 de ani. În ultimii ani însă, se confruntă cu dureri de spate chiar și persoane abia trecute de 20 de ani sau chiar mai tinere. Oamenii stau tot mai mult aplecați deasupra computerului sau telefonului mobil, iar în aceste condiții, apariția problemelor cervicale este doar o chestiune de timp”

dr. Iulia Belc, director medical Bio Ortoclinic

În România, mulți dintre cei care suferă de astfel de afecțiuni recurg rapid la operație, însă nu întotdeauna cu rezultate optime și de durată. În străinătate, pacienții sunt mai conștienți de beneficiile unui tratament, înainte de a ajunge la operație, așa că încearcă să găsească variante. Pachetele oferite de clinicile de la noi ar putea fi răspunsul potrivit, mai ales că 70 de agenții de turism din România le vor promova la târgurile internaționale de turism.

Colaborare între clinici și tour-operatori

Conform specialiștilor în turism, tratamentele de top din România sunt cât se poate de tentante pentru turiștii străini, pentru că sunt chiar și de 3-4 ori mai accesibile decât cele din Occident. În plus, pe lângă condiții de tratament de cinci stele, turiștii-pacienți beneficiază de cele mai bune servicii. Patru unități turistice din București (Hotelul Phoenicia Express) și Constanța (hotelurile Ibis, Majestic și Perla) și două clinici le-au pregătit deja celor interesați de acest gen de turism mai multe tipuri de pachete.

”Ne dorim să vină la Constanța cât mai mulți turiști străini așa că susținem cu tot sufletul acest proiect, mai ales că oferta este una la standarde internaționale, cu specialiști de top”, spune Corina Martin, președinta Asociației Litoral Delta-Dunării.

Până acum, cele mai căutate tratamente în rândul străinilor au fost cele din domeniile stomatologiei şi chirurgiei estetice, acestea atrăgând an de an mii de turiști în România. Cei mai mulţi vin din Germania şi Israel, dar și din Italia, Franța sau Anglia. „Pregătim împreună cu agențiile de turism pachete complete, care să le asigure transfer, cazare, investigaţii medicale și chiar posibilitatea petrecerii unui sejur plăcut la București și Constanța, pe durata tratamentelor, atât pentru pacienți, cât şi pentru cei care îi însoțesc", spune Mihaela Proicea, managerul Ortoclinic.

Pachetele se adresează și turiștilor români care vor să petreacă o vacanță terapeutică. Prețurile variază între 4.500 și 6.000 de lei și includ două săptămâni de cazare și 14 ședințe de tratament.

×