x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Anunț important privind voucherele pentru alimente. Ce am mai putea cumpăra cu ele?

Anunț important privind voucherele pentru alimente. Ce am mai putea cumpăra cu ele?

de Redacția Jurnalul    |    10 Feb 2023   •   19:35
Anunț important privind voucherele pentru alimente. Ce am mai putea cumpăra cu ele?

Schimbări la voucherele sociale. Nu vor mai putea fi folosite doar pentru mâncare

Persoanele care au venituri până în 1.700 de lei primesc vouchere de alimente, precum și cei care au venituri până în această sumă, beneficiază de vouchere pentru alimente. 

Potrivit unui  proiect de lege inițiat de USR are ca scop relaxarea restricțiilor de utilizare a cardurilor electronice de vouchere de alimente, astfel încât românii să-şi poată cumpăra şi medicamente.

"Sănătatea oamenilor este esenţială şi, din păcate, foarte multe dintre persoanele vulnerabile din România nu îşi permit să cumpere medicamentele de care au nevoie. Fie că vorbim de tratamente pentru diferite afecţiuni cronice, fie de medicamente pentru afecţiuni respiratorii etc. De aceea, am venit cu acest proiect de lege care le va permite oamenilor să cumpere şi medicamente, pe lângă alimente, prin cardurile sociale", a spus deputata USR Diana Stoica, potrivit unui comunicat.

Proiectul este inițiat de deputații USR Diana Stoica și Eugen Terente și vizează schimbarea OUG 63/2022 pentru ca voucherele de alimente să nu mai fie doar pentru hrana de bază și mese calde, ci și pentru medicamente.

 

×
Subiecte în articol: vouchere alimente