x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Social Zeci de mii de protestatari încep să se strângă din nou în fața Guvernului și în toată țara

Zeci de mii de protestatari încep să se strângă din nou în fața Guvernului și în toată țara

04 Feb 2017   •   19:52
Zeci de mii de protestatari încep să se strângă din nou în fața Guvernului și în toată țara

Aproximativ 40.000 de protestatari, conform unor surse oficiale, care au mărşăluit pe străzile Capitalei au revenit, sâmbătă seară, în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului. 

Ei au fost aplaudaţi de către cei care au rămas în piaţă. Din acest loc au plecat în marş după ora 16,00, au trecut pe la Universitate, Piaţa Unirii, apoi au înconjurat Palatul Parlamentului. La întoarcere, în Piaţa Revoluţiei, au ţinut un moment de reculegere în cinstea celor care au murit în Revoluţia din 1989, au scandat lozinci folosite şi în 1989 şi au cântat Imnul Naţional, scrie Agerpres.

Peste 1.000 de persoane participă, sâmbătă seara în Botoșani, pentru a patra zi consecutiv, la un marş de protest faţă de deciziile Guvernului privind modificările codurilor penale. Manifestanţii s-au adunat în Piaţa Revoluţiei şi au plecat pe jos pe principalele străzi ale municipiului Botoşani. Pe parcurs, aceştia au scandat "Hoţii, hoţii!", "Jos PSD!", "Jos corupţia" şi, în acelaşi timp, au făcut apel la populaţie să li se alăture. 

Peste 3.000 de manifestanţi, cel mai mare număr de persoane care s-au strâns până acum la Constanţa, au pornit în marş sâmbătă seară, de pe platoul Prefecturii către Gara Centrală CFR, repetând practic traseul din serile anterioare, cu escală la sediul PSD.

Peste 2.500 de persoane se aflau la protestul din Piaţa Unirii din Iaşi sâmbătă seara, în jurul orei 19,30, pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de ordonanţa de guvern care aduce modificări Codurilor penale. 

La Reşiţa, aproximativ 300 de oameni au ieşit şi sâmbătă seară în stradă pentru a solicita retragerea de către Guvern a ordonanţei de urgenţă ce prevede modificarea Codurilor penale. 

Peste 1.000 de persoane între care foarte mulţi tineri, dar şi familii cu copiii protestau sâmbătă seara, în jurul orei 19,00, în centrul municipiului Ploieşti, aceştia scandând împotriva Guvernului, împotriva PSD şi a ALDE şi cerând anularea Ordonanţei privind modificările din justiţie. 

Manifestanţii au început să se adune în Piaţa Victoriei din Timişoara, pentru a cincea zi, peste 3.000 de oameni protestând împotriva ordonanţei adoptate de Guvern privind modificarea Codurilor penale. 

Peste 1.000 de persoane care protestează, sâmbătă seară, pe platoul din faţa Prefecturii Galaţi au blocat circulaţia pe strada Domnească iar o parte s-au instalat chiar pe treptele de la intrarea în instituţie, repetând astfel scenariul din serile precedente. 

×
Subiecte în articol: protest guvern