x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Un avocat celebru din România a murit

Un avocat celebru din România a murit

28 Dec 2015   •   16:52
Un avocat celebru din România a murit

Avocatul Arin Stănescu, cel care s-a ocupat de insolvenţele bancare din România de acum 15 ani a încetat din viaţă, anunţul fiind postat pe site-ul casei de avocatură unde era partener - www.smda.ro, scrie zf.ro.

Arin Stănescu era partener la firma Stănescu, Miloş, Dumitru şi Asociaţii şi la firma de insolvenţă RVA Insolvency. Cea mai cunoscută insolvenţă de care s-a ocupat a fost BIR-Banca Internaţională a Religiilor, o bancă devalizată de conducere şi un grup de oameni de afaceri în frunte cu controversatul Dinel Staicu. Intrarea în faliment a BIR a fost contestată de conducerea băncii care l-a dat în judecată pe Arin Stănescu cât şi pe fostul vice-guvernator al BNR, Mihai Bogza, care la vremea respectivă se ocupa cu supravegherea băncilor.

La începutul anilor 2000 mai multe bănci din România au intrat în faliment - Banca Albina, Bankcoop, Banca Turco-Română, Banca Română de Scont, Bancorex, BID - Banca de Investiţii şi Dezvoltare. A fost cea mai neagră perioadă a sistemului bancar românesc când mai mult de 40% din activele sistemului ajunseseră neperformante.

Stănescu a contribuit la prima lege a insolvenţei din 2007, dar şi la cea de-a doua din 2012.

×
Subiecte în articol: Arin Stănescu insolventa