x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă ANM. Cod portocaliu de ploi și vijelii în 12 județe, până duminică dimineață

Alertă ANM. Cod portocaliu de ploi și vijelii în 12 județe, până duminică dimineață

15 Aug 2020   •   11:17
Alertă ANM. Cod portocaliu de ploi și vijelii în 12 județe, până duminică dimineață

12 județe ale țării se vor afla, de sâmbătă până duminică, sub avertizare Cod portocaliu de ploi puternice și vijelii. În alte zone ale țării se anunță Cod galben de vreme rea, iar pentru duminică în cea mai mare parte a țării este prevăzută tot instabilitate atmosferică.

Codul portocaliu a fost emis pentru intervalul sâmbătă ora 12:00 – duminică ora 6:00, privind cantități de ploi însemnate.

În sudul Banatului, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum și în Carpații Occidentali și vestul Carpaților Meridionali vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 30...40 l/mp și, pe arii restrânse, 50...70 l/mp.

Sunt vizate județele Sălaj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

De asemenea, de sâmbătă ora 10:00 până duminică la ora 10:00 se anunță Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în cea mai mare parte a țării. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Meteorologii au emis și o informare meteo pentru ziua de duminică, în care anunță tot instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a țării, mai ales în jumătatea de vest.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii, descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe suprafețe mici
40...50 l/mp.

 

Sursa: Mediafax

×