x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de la hidrologi: Cod galben de inundații pe râuri din mai multe județe

Alertă de la hidrologi: Cod galben de inundații pe râuri din mai multe județe

14 Aug 2020   •   13:24
Alertă de la hidrologi: Cod galben de inundații pe râuri din mai multe județe

Hidrologii au emis vineri o atenționare Cod galben de inundații pentru râuri din mai multe județe, valabilă de vineri până duminică.

Ca urmare a precipitaţiilor prognozate şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râuri din Cluj, Sӑlaj, Maramureş, Satu Mare, Alba, Sibiu, Hunedoara, Arad, Timiş, Caraş Severin şi Gorj în intervalul vineri ora 20:00 – duminică ora 12:00.

În intervalul sâmbătă ora 12:00 – duminică ora 12:00 se anunță inundații pe râuri Bihor, Cluj, Sӑlaj, Arad, Hunedoara și Alba.

Atenţionarea Hidrologică vizează ȋn principal scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare sâmbătă între orele 16:00 și 24:00 pe unele râuri mici din judeţele Sӑlaj, Bihor, Hunedoara şi Caraş-Severin.

 

Mediafax

×
Subiecte în articol: inundatii