x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă imediată de ceaţă densă şi polei în zece judeţe din România

Alertă imediată de ceaţă densă şi polei în zece judeţe din România

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2023   •   07:59
Alertă imediată de ceaţă densă şi polei în zece judeţe din România
Sursa foto: Hepta

Meteorologii au emis miercuri mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, gheţuş şi polei în localități din 10 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9.00, în întreg județul Vaslui și în zeci de localităţi din judeţele Vrancea, Alba, Covasna, Braşov, Mureş, Harghita și Sibiu va fi ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza, în funcție și de condițiile locale, formarea ghețușului.

De asemenea, se vor afla sub Cod galben de ceaţă, vizibilitate redusă şi polei, până la ora 11.00, zeci de localităţi din judeţele Cluj și Bistriţa-Năsăud.

Avertizările nowcasting se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe șosele din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Teleorman, Vaslui și Vrancea. Local, sunt condiții de formare a poleiului.

Ceața și poleiul reduc vizibilitatea în trafic pe mai multe șosele din țară

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Alba, Bistrița-Năsăud, Cluj, Covasna, Dolj, Giurgiu, Gorj, Harghita, Mureș, Sibiu, Teleorman, Vaslui și Vrancea. Local, sunt condiții de formare a poleiului, carosabilul devenind alunecos.

Pe autostrăzile A2 București-Constanța (tronsonul kilometric 10-105), A1 Sibiu-Deva și A10 Sebeș-Turda este semnalată ceață, cu vizibilitate sub 200 de metri, valorile de trafic fiind reduse.

Pe celelalte șosele principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A3 București-Ploiești, DN 1 Ploiești-Brașov și DN 7 Râmnicu Vâlcea-Sibiu, se circulă pe un carosabil preponderent uscat, fără precipitații, vizibilitatea fiind bună.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: polei ceata densa cod galben