x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă imediată de vreme extremă în mai multe județe din centrul țării

Alertă imediată de vreme extremă în mai multe județe din centrul țării

de Redacția Jurnalul    |    30 Noi 2023   •   10:34
Alertă imediată de vreme extremă în mai multe județe din centrul țării
Sursa foto: Hepta

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, atenționări cod portocaliu și cod galben de precipitații pentru mai multe județe din zona Ardealului.

Codul portocaliu intră în vigoare joi, la ora 20:00 și vizează cantități însemnate de apă.

Zonele afectate sunt județul Maramureș și zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare.

În intervalul menționat, în județul Maramureș și în zona montană a județelor: Bistrița – Năsăud, Mureș, Bihor, Arad, Hunedoara, Alba, Cluj, Sălaj și Satu Mare se vor acumula cantități de apă de 50...70 l/mp și izolat de peste 80 l/mp.

Codul portocaliu este în vigoare până vineri, 1 decembrie, ora 15:00.

De asemenea, de joi, ora 17:00 până vineri, 1 decembrie, ora 21:00 este cod galben care vizează cantități moderate de apă, intensificări ale vântului în Crișana, Maramureș și în nordul Transilvaniei. Aici va ploua, iar în grupele nordice și centrale ale Carpaților Orientali și în Munții Apuseni, la început vor fi precipitații mixte, apoi predominant ploi, care vor determina topirea stratului de zăpadă. Se vor acumula cantități de apă în general de 25...40 l/mp.

Local și temporar, în regiunile vestice vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...60 km/h, iar în toată zona montană înaltă rafalele vor depăși 80...100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ploaie vant cod portocaliu