x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Se strică vremea! Alertă meteo imediată pentru Moldova, sudul Transilvaniei și Oltenia

Se strică vremea! Alertă meteo imediată pentru Moldova, sudul Transilvaniei și Oltenia

de Redacția Jurnalul    |    15 Oct 2023   •   10:13
Se strică vremea! Alertă meteo imediată pentru Moldova, sudul Transilvaniei și Oltenia

Meteorologii au emis o atenționare privind răcirea semnificativă a vremii începând de duminică, fiind emis, mai ales în Moldova, sudul Transilvaniei și Oltenia, un cod galben de vremea rea.

O informare meteorologică pentru perioada 15 octombrie, ora 12 – 16 octombrie, ora 16 vizează ploi moderate cantitativ, intensificări ale vântului, răcire semnificativă, precipitații mixte în zona montană înaltă.

Aici, vremea va intra într-un proces de răcire semnificativă, duminică în vestul și nordul teritoriului, iar luni și în rest. Aria ploilor va fi în extindere, iar în zonele de munte, cantitățile de apă vor depăși 10 - 15 l/mp și izolat 20 - 25 l/mp. În noaptea de duminică spre luni se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare în nordul Carpaților Orientali, iar la altitudini mai mari de 1.700 de metri astfel de fenomene vor fi întâlnite și în restul masivelor montane.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea zonelor.

De duminică, de la ora 18.00 până luni, la ora 12, a fost emisă o atenționare cod galben de vreme rea.

În intervalul menționat temporar vântul va prezenta intensificări în sudul Transilvaniei și al Olteniei, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei și în sud-vestul și estul Munteniei, cu viteze de 55 - 65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, în special la altitudini de peste 1.700 de metri, vor fi rafale în general de 80 - 110 km/h.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: alerta meteo vreme rece