x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea ALERTĂ - Rusia a început să execute lovituri asupra poziţiilor grupării jihadiste Statul Islamic din Siria

ALERTĂ - Rusia a început să execute lovituri asupra poziţiilor grupării jihadiste Statul Islamic din Siria

30 Sep 2015   •   16:10
ALERTĂ - Rusia a început să execute lovituri asupra poziţiilor grupării jihadiste Statul Islamic din Siria

Avioane ale Forţelor Aeriene ale Federaţiei Ruse au început miercuri atacurile ţintite asupra poziţiilor grupării jihadiste Statul Islamic pe teritoriul Siriei, a anunţat Ministerul Apărării rus, potrivit agenţiei de presă oficiale TASS.

Rusia a început să execute lovituri aeriene în Siria în apropiere de Homs, a declarat miercuri un oficial american pentru Reuters, adăugând că Moscova a anunţat Washingtonul cu o oră înainte de începerea operaţiunii.

Informaţia este confirmată şi de AFP, care citează un responsabil american.

Oficialul citat de Reuters, care a făcut această declaraţie sub protecţia anonimatului, a spus că informaţia privind loviturile aeriene ale Rusiei în Siria este preliminară şi a refuzat să furnizeze detalii privind numărul loviturilor aeriene şi avioanele utilizate.

Comandamentul central al armatei americane nu a răspuns solicitării agenţiei britanice de ştiri de a comenta informaţia. SUA se află în fruntea unei coaliţii internaţionale care lansează lovituri aeriene asupra poziţiilor grupării Statul Islamic în Siria şi Irak. AGERPRES

×