x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vremea va continua să fie instabilă

Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vremea va continua să fie instabilă

de Redacția Jurnalul    |    03 Iul 2023   •   14:30
Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vremea va continua să fie instabilă
Sursa foto: Unsplash

Vremea va continua să fie instabilă în următoarele două săptămâni, cu episoade de zile călduroase ce vor alterna cu perioade de răcoare, conform prognozei emise luni de ANM.

BANAT

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă îndeosebi în zona de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 30...31 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se va răcori, iar până la finalul săptămânii sunt estimate valori termice în general de 27...29 de grade. În perioada 10 – 16 iulie vremea va redeveni călduroasă, astfel la nivelul regiunii vor fi maxime în jurul a 32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 15 și 17 grade, cu posibile valori mai ridicate după data de 13 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată în intervalul 5 – 7 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

CRIŞANA

În primele două zile ale intervalului, media temperaturilor maxime va fi de 29...30 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se va răcori, astfel la mijlocul săptămânii sunt estimate valori termice în jurul a 26 de grade. Ulterior, tendința va fi de încălzire treptată, încăt după 10 iulie vremea va deveni călduroasă, cu maxime termice în general peste 30...32 de grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative, astfel că pe parcursul intervalului sunt prognozate valori în medie de 14...16 grade, posibil mai ridicate spre mijlocul lunii iulie. Instabilitatea atmosferică va fi pronunțată în intervalul 5 – 7 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. Pe arii mai restrânse vor fi ploi și în restul intervalului, cu o probabilitatea în creștere după 13 iulie.

TRANSILVANIA

La începutul intervalului vor fi temperaturi maxime în general de 28...29 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se va răcori, iar în perioada 6 – 9 iulie sunt estimate valori termice în jurul a 26 de grade. În a doua săptămână vremea se va încălzi, astfel la nivelul regiunii vor fi maxime de 29...31 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 14...15 grade în perioada 3 – 8 iulie, va scădea la 12 grade în 10 și 11 iulie, apoi va reveni la 14 grade spre finalul intervalului. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuat în prima săptămână, și în special în perioada 5 - 8 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

MARAMUREŞ

La începutul intervalului vor fi temperaturi maxime în general de 27...28 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se va răcori, iar în 6 iulie se va atinge o medie a acestora de 25...26 de grade. Tendința va fi de creștere treptată după această zi, astfel după 10 iulie și la nivelul acestei regiunii se pot atinge maxime în jurul a 30 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 12...13 grade în cele mai răcoroase nopți din interval (9 - 11 iulie) și de 14...16 grade în cele mai calde. Vor mai fi averse locale în prima zi a intervalului, dar instabilitatea atmosferică mai
accentuată va fi în perioada 5 - 8 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse, local însemnate cantitativ. Pe arii mai restrânse vor fi ploi și în restul intervalului, cu o probabilitate în creștere după 13 iulie.

MOLDOVA

Vremea va deveni călduroasă în perioada 4 – 6 iulie, pe arii restrânse caniculară în sudul regiunii (în 5 și 6 iulie), cu o medie a temperaturilor maxime de 31...32 de grade, apoi se va răcori, astfel că în zilele de 7, 8 și 9 iulie, în general vor fi valori în jurul a 26 de grade. Un proces de încălzire a vremii va debuta din 10 iulie, iar în a doua săptămână de prognoză media temperaturilor maxime va atinge din nou 31...32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 15 și 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână și în special în perioada 6 - 9 iulie, când aversele vor fi pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

DOBROGEA

Vremea se va încălzi în primele zile ale intervalului, de la o medie a temperaturilor maxime de 28...29 de grade în prima zi, până la valori în jurul a 33 de grade în 6 iulie, astfel îndeosebi în partea continentală a regiunii local va fi caniculă. În perioada 7 – 10 iulie se va înregistra o scădere ușoară până la o medie a temperaturii maxime de 29...30 de grade, apoi până spre finalul intervalului se va reveni la 32 de grade. Media temperaturilor minime va fi cuprinsă între 18 și 21 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra pe litoral și în deltă, până spre 22...24 de grade. Pe arii restrânse vor fi averse în prima zi a intervalului, dar și în perioada 8 – 10 iulie când instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi redusă.

MUNTENIA

Tendința va fi de încălzire în primele zile ale intervalului, astfel că mai ales în 5 și 6 iulie, în zona de câmpie va fi caniculă, media temperaturii maxime la nivelul întregii regiuni urmând să atingă 33...34 de grade. Se va răcori în perioada 7 – 10 iulie, când sunt estimate valori în general apropiate de normele climatologice, la o medie în jurul a 30 de grade, însă spre finalul intervalului (după 13 iulie) se va reveni la 33...34 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime nu va avea variații semnificative de la o noapte la alta și se va situa între 16 și 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână și în special spre finalul acesteia (perioada 7 - 9 iulie), când aversele vor fi pe arii mai extinse și posibil însemnate cantitativ. În a doua săptămână, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

OLTENIA

În primele două zile ale intervalului, vremea va fi călduroasă îndeosebi în zona de câmpie, cu o medie a temperaturilor maxime de 30...32 de grade, apoi pe fondul accentuării instabilității atmosferice, se va răcori, iar până la finalul săptămânii sunt estimate valori termice în general de 28...29 de grade. În perioada 10 – 16 iulie vremea va redeveni călduroasă, astfel la nivelul regiunii vor fi maxime de 32...33 de grade. La nivel regional, media temperaturilor minime nu va avea variații semnificative de la o noapte la alta și se va situa între 15 și 18 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în intervalul 5 – 7 iulie, când în cea mai mare parte a regiunii se vor semnala averse local însemnate cantitativ. În restul intervalului, probabilitatea pentru ploi va fi mai redusă.

LA MUNTE

Media temperaturilor maxime pentru întreaga zona montană va fi cuprinsă între 18 și 21 de grade, iar a celor minime va fi de 11....12 grade. Valori termice ușor mai scăzute, atât diurne (o medie de 16...17 grade), când și nocturne (9...10 grade) se vor înregistra în perioada 7 – 10 iulie. Instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată în prima săptămână și în special în perioada 6 - 9 iulie, când aversele vor fi pe arii mai extinse și local însemnate cantitativ. În restul intervalului, aversele vor fi pe arii mai restrânse în special în timpul după-amiezelor.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: anm meteo prognoza