x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Anunţ de la meteorologi: Vreme frumoasă şi caldă în următoarele zile

Anunţ de la meteorologi: Vreme frumoasă şi caldă în următoarele zile

25 Feb 2020   •   16:12
Anunţ de la meteorologi: Vreme frumoasă şi caldă în următoarele zile

Vremea va fi deosebit de caldã, miercuri, în special în sudul, în estul şi în centrul ţãrii, unde valorile termice vor fi în creştere faţã de ziua anterioarã. Astfel, cele maxime se vor încadra între 10 şi 20 de grade, iar cele minime în general între 0 şi 8 grade. În regiunile intracarpatice, înnorãrile se vor accentua şi va ploua pe arii extinse.

Vor fi mai ales averse (de ploaie, iar izolat şi trecãtor şi de grindinã sau mãzãriche), local se vor semnala descãrcãri electrice (cu probabilitate mai mare în Banat şi în vestul Transilvaniei), iar pe arii restrânse cantitãţile de apã vor depãşi -în intervale scurte de timp sau prin cumulare- 15...25 l/mp. În restul teritoriului, cerul va avea înnorãri temporare mai ales seara şi noaptea, iar ploi în general slabe vor fi local în Oltenia şi jumãtatea de nord a Moldovei şi izolat în Muntenia, posibilitatea pentru manifestãri de instabilitate fiind mai redusã.

La munte, ziua vor fi ploi şi lapoviţã sau mãzãriche şi doar la altitudini de peste 1700 m va ninge, iar pe parcursul nopţii vor predomina treptat ninsorile, mai consistente în vestul Carpaţilor Meridionali şi în nordul Orientalilor.

Vântul se va intensifica la munte, în special în zona înaltã, unde rafalele vor depãşi 80...90 km/h, iar noaptea va fi viscol; intensificãri locale şi temporare vor fi şi în restul teritoriului, cu viteze mai mari - de 50...60 km/h, izolat peste 70...75 km/h- în vest, sud-vest şi centru, putând lua aspect de vijelie.

Joi

Vremea se va rãci accentuat în toatã ţara. În sudul, estul şi centrul teritoriului temporar înnorãrile vor fi accentuate pe parcursul zilei şi seara când vor fi precipitaţii în general moderate cantitativ, ce vor avea şi caracter de aversã; în Oltenia, Moldova şi Dobrogea şi local în Muntenia vor fi ploi, dar trecãtor şi mãzãriche sau lapoviţã, iar în sudul şi în estul Transilvaniei precipitaţiile vor fi mixte.

În sud-est vor fi posibile descãrcãri electrice şi izolat grindinã. În regiunile vestice şi de nord-vest precipitaţiile se vor semnala pe spaţii mici ziua când vor predomina ploile, dar vor fi în extindere noaptea când ploile se vor transforma în lapoviţã şi ninsoare şi, mai ales în Dealurile de Vest, se va depune strat de zãpadã. În zonele montane vor fi mai ales ninsori, local consistente şi viscolite.

Vântul va sufla tare la munte, în special la altitudini mari, cu viteze de peste 70...80 km/h determinând transport de zãpadã şi temporar diminuarea vizibilitãţii.

Intensificãri locale vor fi pe parcursul zilei şi în regiunile sudice, în general cu 50...60 km/h, iar noaptea în cele vestice. Temperaturile maxime se vor încadra între 2 grade în estul Transilvaniei şi 12 grade în Dobrogea, iar cele minime în general între -7 şi 3 grade.

Vineri

Vremea va fi în general închisã, iar dinspre regiunile vestice aria precipitaţiilor se va extinde treptat şi va cuprinde cea mai mare parte a ţãrii.

Precipitaţiile se vor semnala temporar, îndeosebi în prima parte a intervalului şi vor fi sub formã de ninsoare la munte, predominant sub formã de ninsoare în zonele submontane şi în Maramureş, mixte în Transilvania şi mai ales ploi în rest.

Pe arii restrânse cantitãţile de precipitaţii vor fi mai însemnate. Vântul se va intensifica treptat în majoritatea regiunilor, viteze mai mari urmând a se înregistra local îndeosebi în vest, nord-vest şi centru, iar la munte cu precãdere în masivele vestice şi sudice, la altitudini mari- temporar va sufla tare viscolind ninsoarea şi spulberând zãpada determinând astfel scãderea vizibilitãţii.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 3 şi 10 grade, iar cele minime între -4 şi 3 grade.

×
Subiecte în articol: vreme prognoaza meteo