x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de furtună în Marea Britanie

Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de furtună în Marea Britanie

16 Feb 2020   •   14:33
Atenție unde călătoriți ! Cod roșu de furtună în Marea Britanie
Sursa foto: flickr.com

Furtuna Dennis a lovit Marea Britanie, ţintuind la sol sute de avioane, în timp ce în sudul Ţării Galilor a fost declarat cod roşu de furtună, iar serviciile meteo au emis avertismentul "pericol de moarte".

Duminică dimineaţă, aproape 200 de alerte de inundaţii au fost declarate într-o zonă care se întinde din Scoţia până în Cornwall. La Aberdaron, în sudul Ţării Galilor, vânturile au suflat cu peste 145 km/h.

Mai multe sute de zboruri dinspre şi spre Marea Britanie au fost ţintuite la sol, au anunţat companiile British Airways şi EasyJet. Transportul feroviar şi-a suspendat liniile în sudul Ţării Galilor, în urma inundaţiilor care au afectat căile ferate.

Institutul meteorologic britanic (Met Office) a declarat cod roşu de furtună pentru sudul Ţării Galilor, cel mai ridicat nivel de alertă, ca urmare a ploilor abundente provocate de furtuna Dennis, fiind primul de acest acest gen emis din decembrie 2015.

Alerta de cod roşu vizează "condiţii meteo periculoase", implicând "pericol de moarte", perturbări ale aprovizionării cu electricitate şi daune aduse infrastructurii.

La barajul Cray Reservoir, din sudul Ţării Galilor, s-au înregistrat ploi de 132,8 mm între sâmbătă şi duminică dimineaţă, echivalentul unei întregi luni de precipitaţii în această regiune, potrivit Met Office.

Dennis loveşte Marea Britanie la o săptămână după ce furtuna Ciara a provocat haos şi a perturbat traficul.

Două corpuri au fost reperate sâmbătă dimineaţă în largul coastei de sud a Marii Britanii, într-o mare agitată de începutul furtunii. Nu se ştie clar dacă circumstanţele acestor decese sunt legate de furtuna Dennis.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: cod rosu Marea Britanie dennis