x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea a luat-o razna! Averse torențiale și descărcări electrice pe Litoral, caniculă în vestul țării

Vremea a luat-o razna! Averse torențiale și descărcări electrice pe Litoral, caniculă în vestul țării

de Redacția Jurnalul    |    30 Aug 2024   •   10:18
Vremea a luat-o razna! Averse torențiale și descărcări electrice pe Litoral, caniculă în vestul țării
Sursa foto: Alex Meta Unsplash.com

Pe litoral vor fi, vineri, averse torențiale și descărcări electrice, în timp ce în vestul țării va fi caniculă. Săptămâna viitoare în vestul și sud-vestul teritoriului și local în rest se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că vremea va fi călduroasă, chiar caniculară.

Meteorologii anunță că, până sâmbătă dimineață, este în vigoare o avertizare Cod portocaliu pe zona litortală a județelor Tulcea și Constanța, unde vor fi averse torențiale și descărcări electrice, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25...30 l/mp și izolat de peste 40...50 l/mp.

De asemenea, este emisă o avertizare Cod galben în partea de vest a celor două județe, unde, în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15...25 l/mp și izolat de peste 30 l/mp.

Fenomene asociate instabilității atmosferice (averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului) vor fi după-amiaza și seara, local și în centrul, sudul teritoriului, precum și la munte.

Totodată, potrivit ANM, pe parcursul zilei de vineri în Banat și Crișana, local va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 33...35 de grade.

Vineri și sâmbătă, în Banat, Crișana, vestul și sudul Olteniei se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru finalul lunii august și începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Va fi caniculă și disconfort termic
ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar pe arii restrânse nopțile vor fi tropicale, cu minime de 17...22 de grade.

Săptămâna viitoare în vestul și sud-vestul teritoriului și local în rest se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate, astfel că vremea va fi călduroasă, chiar caniculară în timpul după-amiezelor.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×