x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertisment ANM. Un nou ciclon polar lovește România. Ninsori și viscol în toată țara

Avertisment ANM. Un nou ciclon polar lovește România. Ninsori și viscol în toată țara

de Redacția Jurnalul    |    19 Mar 2024   •   12:15
Avertisment ANM. Un nou ciclon polar lovește România. Ninsori și viscol în toată țara

Administrația Națională de Meteorologie a emis un avertisment sever pentru toată țara: un ciclon polar aduce cu el ninsori și viscol puternic în următoarele zile.

Avertizarea meteorologică a intrat în vigoare astăzi, de la ora 10:00, și va rămâne în vigoare până joi, ora 20:00.

În intervalul menționat, temporar vor fi precipitații slabe, sub formă de ninsoare în nordul și centrul Moldovei și mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei și în sudul și estul Transilvaniei. În Carpații Orientali și Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10...15 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Vântul va fi și el un factor de risc, cu rafale puternice ce pot atinge 40...50 km/h, în special în est, sud-est și la munte, iar marți și în vestul țării.

Prognoza meteo pentru săptămâna 18 - 25 martie 2024

Valorile termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi ușor mai ridicate. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea sud-vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo pentru săptămâna 25 martie - 1 aprilie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane

Prognoza meteo pentru săptămâna 1 - 8 aprilie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință ușor deficitară în toate regiunile.

Prognoza meteo pentru săptămâna 8 - 15 aprilie 2024

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

×