x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM. Cod galben de vijelii şi grindină în 23 de judeţe, pe parcursul zilei de joi

Avertizare ANM. Cod galben de vijelii şi grindină în 23 de judeţe, pe parcursul zilei de joi

06 Iun 2019   •   10:20
Avertizare ANM. Cod galben de vijelii şi grindină în 23 de judeţe, pe parcursul zilei de joi

Un număr de 23 de judeţe se află sub Cod galben de instabilitate atmosferică pe parcursul zilei de joi, în intervalul orar 10:00 - 22:00, potrivit unei avertizări actualizate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, în nordul Olteniei, local în Moldova şi Transilvania, precum şi în zonele de munte, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 20...25 l/mp şi pe arii restrânse 35...50 l/mp.

Ulterior, până vineri dimineaţa la ora 06:00, vor mai rămâne sub Cod galben de furtuni trei judeţe din vestul ţării, respectiv Bihor, Arad şi Timişoara.

În aceste zone, vor fi averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, vijelii şi condiţii de grindină. Cantităţile de apă vor mai depăşi local 20...25 l/mp şi izolat 40 l/mp.

Pentru cea mai mare parte a ţării, până în data de 10 iunie, este emisă o informare meteo de instabilitatea atmosferică, temporar accentuată. În acest interval, vor fi perioade în care se vor semnala averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi căderi de grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi 15...25 l/mp, iar pe arii restrânse 35...40 l/mp. Fenomenele vor fi mai frecvente în timpul după-amiezelor. AGERPRES

×