x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare ANM. Vremea se schimbă radical. Se anunță primele NINSORI în România, din iarna 2018-2019

Avertizare ANM. Vremea se schimbă radical. Se anunță primele NINSORI în România, din iarna 2018-2019

23 Sep 2018   •   10:20
Avertizare ANM. Vremea se schimbă radical. Se anunță primele NINSORI în România, din iarna 2018-2019

Prognoză meteo. Vremea se schimbă radical în următoarele ore. Meteorologii susțin că începând de duminică, temperatura va scădea în toată țară. Luni, în nord-vest și centru se vor înregistra maxime de 14 grade celsius, iar în Capitală, abia dacă temepratura va mai atinge 20 de grade.  

Tot în această perioadă, vântul își va face simțită prezența în toate regiunile țării și pe alocuri vor fi rafale care vor atinge 65 de kilometri pe oră.

Meteorologii susțin că este vorba de ciclonul Ali care va aduce chiar ninsori în zonele montane.

Potrivit avertizării Severe Weather Europe, începând de sâmbătă, 22 septembrie, vremea se schimbă radical în Europa, un front de aer rece asociat unui ciclon ce traversează Marea Nordului și Danemarca fiind împins spre Europa Centrală și spre peninsula Balcanică.

Luni, odată cu înaintarea valului de aer arctic dinspre nordul continentului spre est și sud-est, temperaturile mici, în jurul valorii de 0 grade Celsius, își vor face simțite prezența în partea de vest a României.

Ciclonul de aer rece se răspândește apoi în aproape toată Europa, dar mai ales în Europa Centrală și de Est, în Peninsula Balcanică, astfel că vremea se schimbă dramatic în România începând de marți, 25 septembrie.

Potrivit specialiștilor Severe Weather Europe, în România temperaturile vor scădea în primele ore ale zilei până la minus 12 grade și chiar mai mult în vestul țării, în timp ce în centru și sud vor fi temperaturi între -4 și -6 grade Celsius.

Valul de frig se va accentua puternic joi, 27 septembrie, temperaturile ajungând să fie negative în aproape toată țara.

Astfel, la primele ore ale dimineții, temperaturile vor fi negative, ajungând chiar și la minus 12 până la minus 16 grade în centrul, sudul și estul țării.

În această perioadă, când schimbările climatice sunt atât de bruște, medicii recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice sau care conțin cofeină.

 

×
Subiecte în articol: ninsoare