x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare de ceaţă şi vizibilitate redusă pe mai multe drumuri naţionale din centrul şi vestul ţării până la ora 20:00

Avertizare de ceaţă şi vizibilitate redusă pe mai multe drumuri naţionale din centrul şi vestul ţării până la ora 20:00

19 Noi 2012   •   16:40
Avertizare de ceaţă şi vizibilitate redusă pe mai multe drumuri naţionale din centrul şi vestul ţării până la ora 20:00
Sursa foto: Victor Stroe/Intact Images

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis două avertizări meteorologice nowcasting de ceaţă şi vizibilitate scăzută, valabile în această seară, până în jurul orei 20:00 pe mai multe drumuri naţionale din vestul şi centrul ţării.

Astfel, până la ora 18:00, în zonele joase şi drumurile naţionale din judeţul Cluj, inclusiv în municipiul Cluj-Napoca, se va semnala ceaţă, fenomen care poate determina scăderea vizibilităţii sub 200 metri şi, izolat, sub 50 metri.

Potrivit meteorologilor, între orele 16:00-20:00, în regiunile joase şi pe drumurile naţionale din judeţele Alba şi Mureş, va fi prezentă ceaţa, iar vizibilitatea va fi scăzută, local sub 200 metri şi izolat sub 50 metri.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, menţionează ANM.

Şoferii, avertizați să circule cu prudenţă


Ceaţa impune din partea celor aflaţi la volan, dar şi a celorlalte categorii de participanţi la traficul rutier, o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare.

Autoritățile recomandă ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, iar atunci când vizibilitatea este redusă din acest motiv, şi luminile de ceaţă.

×
Subiecte în articol: avertizare de ceata prognoza meteo