x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare de fenomene meteo periculoase. Vezi intervalul şi zonele vizate

Avertizare de fenomene meteo periculoase. Vezi intervalul şi zonele vizate

01 Iun 2012   •   10:19
Avertizare de fenomene meteo periculoase. Vezi intervalul şi zonele vizate

UPDATE 15:35 - Administratia Nationala de Meteorologie a emis o noua avertizare nowcasting de vreme rea, valabila pentru trei judete pana la ora 16:30. Astfel, intre orele 14:00-16:30, in nordul judetelor Arges (inclusiv municipiul Pitesti), Dambovita (inclusiv municipiul Targoviste) si Prahova (inclusiv municipiul Ploiesti) se vor semnala: grindina de mici dimensiuni, averse de ploaie ce vor depasi, izolat, 20 l/mp, descarcari electrice si intensificari ale vantului.

Meteorologii au emis o avertizare meteo si pentru judetul Alba, inclusiv municipiul Alba Iulia. Pana la ora 17:50, se vor semnala descarcari electrice, averse de ploaie ce vor depasi 20-25 l/mp, grindina de dimensiuni mici si medii, intensificari ale vantului.

O alta avertizare vizeaza judetul Valcea, inclusiv municipiul Rm. Valcea. Pana la ora 16:30, se vor semnala averse de ploaie ce pot atinge 15...20 l/mp, grindina de mici dimensiuni, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis, vineri, o avertizare de averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului, grindina.

Astfel, in intervalul 1 iunie ora 09:00 - 2 iunie ora 06:00, instabilitatea atmosferica va fi accentuata in special in vestul, nordul si centrul tarii, precum si in zona de munte si se va manifesta prin averse, descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului ce pot lua aspect de vijelie si izolat caderi de grindina.

Cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 35...40 l/mp.

×