x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Avertizare nowcasting: Cod galben de ceaţă densă şi polei în localități din 6 judeţe

Avertizare nowcasting: Cod galben de ceaţă densă şi polei în localități din 6 judeţe

de Redacția Jurnalul    |    21 Dec 2023   •   07:45
Avertizare nowcasting: Cod galben de ceaţă densă şi polei în localități din 6 judeţe
Sursa foto: Hepta

Meteorologii au emis joi mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ceaţă densă, gheţuş şi polei în localități din 6 judeţe.

Potrivit meteorologilor, până la ora 9.00, în mai multe localităţi din judeţul Dâmboviţa va fi ceață, care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m, ce va favoriza formarea ghețușului.

De asemenea, se află sub Cod galben de ceaţă, vizibilitate redusă şi polei, până la ora 9.00, zeci de localităţi din judeţele Sălaj, Satu Mare, Arad, Bihor și Timiş.

Avertizările nowcasting se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore.

Ceața reduce vizibilitatea în trafic pe mai multe șosele din țară

Ceața reduce vizibilitatea în trafic pe mai multe șosele din județele Arad, Bihor, Maramureș, Mehedinți, Satu Mare, Sălaj, Timiș și Vrancea, precum și pe Autostrada A1 București – Pitești.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, la această oră, nu sunt semnalate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia oprită ca urmare a condițiilor meteo nefavorabile sau a vreunui accident rutier.

Ceața reduce vizibilitatea local pe mai multe șosele din județele Arad, Bihor, Maramureș, Mehedinți, Satu Mare, Sălaj, Timiș și Vrancea, precum și pe Autostrada A1 București – Pitești (între kilometrii 51 - 64).

Pe drumurile principale, respectiv autostrăzile A2 București – Constanța, A3 București – Ploiești și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil uscat, cu vizibilitate bună.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu viteza adaptată condițiilor de trafic și de drum, să crească distanța de siguranță între autovehicule și să evite bruscarea comenzilor.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: nowcasting ceata densa polei