x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Banatul, Crișana și Transilvania, sub cod galben de vânt

Banatul, Crișana și Transilvania, sub cod galben de vânt

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2024   •   10:33
 Banatul, Crișana și Transilvania, sub cod galben de vânt

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi, o atenționare cod galben de vânt pentru Banat, sudul Crișanei și Transilvania. Când această avertizare expiră, intră în vigoare una similară care este valabilă până vineri seara în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea.

Vor fi intensificări ale vântului în Banat, sudul Crișanei și al Transilvaniei, iar la munte și îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri va fi viscol.

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu și Brașov, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h.

La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul teritoriului, cu viteze în general de 40…50 km/h, potrivit ANM.

Codul galben de vânt este valabil joi, între orele 10 – 22.

De asemenea, de la ora 22 intră în vigoare un alt cod galben de vânt valabil în Moldova, local în Transilvania, Oltenia și Dobrogea. În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri va fi viscol.

În Moldova, nordul Dobrogei, sudul Transilvaniei și sud-vestul Olteniei, vântul va avea intensificări cu rafale în general de 55 - 65 km/h.

În Carpații Meridionali și de Curbură, îndeosebi la altitudini de peste 1.700 de metri, vântul va avea intensificări cu rafale de 90 - 110 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă.

Avertizarea aceasta este valabilă până vineri la ora 22.

(sursa: Mediafax)

×