x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Caniculă în sudul ţării. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 35 de grade. Vezi prognoza meteo

Caniculă în sudul ţării. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 35 de grade. Vezi prognoza meteo

13 Iun 2012   •   05:31
Caniculă în sudul ţării. Meteorologii anunţă temperaturi de peste 35 de grade. Vezi prognoza meteo

Meteorologii anunta ca mercurul din termometre va trece astazi peste 35 de grade Celsius in sudul tarii. Mai mult, nivelul radiatiilor este si el crescut in aceasta perioada, motiv pentru care medicii recomanda prudenta daca vrem sa scapam de caldura la strand sau la plaja, pentru ca arsurile solare sunt deosebit de periculoase.

In sudul tarii se vor inregistra 35 de grade in termometre, dar noi vom simti mai multe, din cauza umezelii din aer.

Medicii au indicatii clare pentru cei care nu vor sa aiba probleme. Hidratarea este cea mai importanta, si nu bauturile reci ar trebui sa ne atraga, ci apa la temperatura camerei sau ceaiurile calde neindulcite.

Prognoza meteo

MIERCURI (13 iunie)
In tara, in sudul si sud-estul tarii vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza cand si indicele de confort termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge si depasi local pragul critic de 80. Spre seara si noaptea innorarile se vor accentua si se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Izolat vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, vor fi innorari temporare si pe arii restranse ploi, mai ales in cursul zilei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 25 si 35 de grade, iar cele minime intre 10 si 20 de grade, usor mai ridicate pe litoral. Presiunea atmosferica va fi stationara ziua si in crestere noaptea.

In Capitala, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza cand si indicele de confort termic temperatura-umezeala ITU va atinge pragul critic de 80. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate in partea a doua a intervalului cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima va fi de 34-35 de grade, iar cea minima se va situa in jurul valorii de 19 grade. Presiunea atmosferica va fi stationara ziua si in crestere noaptea.

JOI (14 iunie)
Temperatura aerului va marca o scãdere fatã de intervalul precedent si va avea valori maxime cuprinse intre 20 si 31 de grade si minime de la 7...8 grade in depresiuni panã la 19...20 de grade pe litoral. In cursul zilei vremea va fi in general instabilã in estul si sud-estul tãrii, unde local vor mai fi averse, descãrcãri electrice si unele intensificãri ale vantului. In restul teritoriului, dupã-amiaza si seara, vor fi unele innorãri si ploi slabe in nord-vest si la munte. Noaptea cerul va deveni variabil la senin. Presiunea atmosferica va continua sã creascã.

VINERI (15 iunie)
Vremea va fi in general frumoasã. Cerul va fi variabil, cu innorãri temporare in nordul si nord-vestul tãrii unde pe arii restranse vor fi ploi de scurtã duratã si posibil descãrcãri electrice. Vantul va sufla slab panã la moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 22 si 30 de grade, iar cele minime intre 8 si 18 grade, usor mai ridicate pe litoral.

×