x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Caniculă în mai mult de jumătate din țară, de Sfânta Maria

Caniculă în mai mult de jumătate din țară, de Sfânta Maria

de Redacția Jurnalul    |    15 Aug 2024   •   09:56
Caniculă în mai mult de jumătate din țară, de Sfânta Maria

Meteorologii anunță că este caniculă, joi, de Sfânta Maria, în mai mult de jumătate din țară. În Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, sud-vestul Munteniei este cod portocaliu, iar în nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, nordul Olteniei - cod galben.

În nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei și a Munteniei, nordul Olteniei va fi caniculă și disconfort termic ridicat, joi, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, zonele fiind sub cod galben de caniculă și disconfort termic.

Temperaturile maxime vor fi de 35...37 de grade. Local minimele nu vor coborî sub 20 de grade și vor caracteriza o noapte tropicală.

În Banat, sudul Crișanei, sudul și sud-vestul Olteniei, precum și în sud-vestul Munteniei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, aici fiind avertizare cod portocaliu. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, izolat de până la 25 de grade în Dealurile de Vest și vor caracteriza o noapte tropicală.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: canicula sfanta maria tara meteorologi banat