x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Caniculă pe trei continente. Temperaturile depășesc 40 de grade Celsius

Caniculă pe trei continente. Temperaturile depășesc 40 de grade Celsius

de Redacția Jurnalul    |    16 Iul 2023   •   13:00
Caniculă pe trei continente. Temperaturile depășesc 40 de grade Celsius
Sursa foto: Hepta

Canicula afectează, duminică, Europa, Asia și America de Nord, scrie AFP.

Italia

În Italia sunt așteptate temperaturi record, de 43 de grade Celsius la Roma. 16 orașe se afă în alertă roșie, cu o medie de 37 de grade. Centrul meteorologic italian a anunțat "cel mai intens val de căldură din această vară, dar şi unul dintre cele mai intense din toate timpurile".

Totodată, doi fotbaliști amatori au murit, vineri seara, în timpul meciurilor în regiunea Napoli, scrie cotidianul Il Messaggero.

Germania

Cel mai cald a fost sâmbătă în orașul Mohrendorf-Kleinseebach din Bavaria, cu 37,9 de grade Celsius. La Berlin au fost 35 de grade iar la Munchen 24 de grade. 

Franța

După ce ministrul Agriculturii, Marc Fesneau, a spus că temperaturile au fost "destul de normale pentru o vară", a primit critici serioase. 

 "Când vor înţelege şi îşi vor asuma politicienii noştri provocările legate de schimbările climatice?", a comentat specialistul în agroclimatologie Serge Zaka pe Twitter.

Luna trecută a fost cea mai caldă din istoria Franței. 

Grecia

Autoritățile elene au închis Acropole din Atena, duminică, deoarece temperaturile ar putea ajunge la 41 de grade Celsius în toată țara. 

Echipele Crucii Roşii de la poalele Acropole au acordat ajutor pentru zeci de persoane care s-au simțit rău în ultimele zile.

Spania

Un val de căldură va lovi țara la începutul săptămânii viitoare, după ce zilele trecute au fost temperaturi de peste 40 de grade Celsius în Andaluzia şi Insulele Canare.

"Acest nou val va fi scurt, dar intens, cu temperaturi care ar urma să depăşească 42 de grade Celsius", a anunțat Agenţia de Meteorologie Aemet pe Twitter.

Maroc

Marocul este afectat de căldură până marți, cu temperaturi între 27 - 47 de grade Celsius, transmite Direcţia Generală de Meteorologie (DGM).

Iordania

Temperaturile au depășit 40 de grade Celsius și sunt incendii în pădurile din Ajloun.

China

În provinciile din sudul și sud-estul Chinei sunt temperaturi de 35 - 40 de grade Celsius în acest weekend, potrivit Observatorului Meteorologic Central. În unele zone din nord-vest ar putea depăşi  40 de grade.

Japonia

Populația este avertizaztă să se protejeze deoarece temperaturile vor ajunge la 39 de grade Celsius duminică și luni.

SUA

Temperaturile ridicate afectează sudul țării, mai ales în California, Arizona, Texas, Nevada. La Phoenix au fost, sâmbătă, 44 de grade Celsiuis, după două săptămâni cu temperaturi de peste 43 de grade Celsius. 
În Valea Morții din California sunt așteptate temperaturi de 54 de grade Celsius duminică, după ce sâmbătă au fost 48 de grade. 
 

 

×
Subiecte în articol: canicula emisfera nordica