x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de ceață în patru județe și de vânt în alte două. Vizibilitate redusă pe Autostrada București-Pitești

Cod galben de ceață în patru județe și de vânt în alte două. Vizibilitate redusă pe Autostrada București-Pitești

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   07:25
Cod galben de ceață în patru județe și de vânt în alte două. Vizibilitate redusă pe Autostrada București-Pitești
Sursa foto: Hepta

Meteorologii au emis vineri dimineața avertizări Cod galben de ceață valabile în patru județe și de vânt puternic pentru alte două județe.

Potrivit ANM, va fi vânt puternic de până la 90-100 km/h în zona de munte a județului Suceava, dar și în localitățile Nehoiu, Lopătari, Gura Teghii, Mânzălești, Bisoca, Brăești, Colți, Bozioru, Odăile, Chiliile din județul Buzău.

Avertizările sunt în vigoare până la ora 10.00.

De asemenea, este Cod galben de ceață în localitățile Bolintin-Vale, Florești-Stoenești, Roata de Jos, Ulmi, Mihăilești, Călugăreni, Ghimpați, Bolintin-Deal, Găiseni, Izvoarele, Vânătorii Mici, Ogrezeni, Crevedia Mare, Buturugeni, Bucșani, Letca Nouă, Singureni, Grădinari, Răsuceni, Joița, Stănești, Daia, Clejani, Putineiu, Toporu, Mârșa, Iepurești, Săbăreni, Schitu, Gogoșari, Cosoba, Bulbucata, Stoenești din județul Giurgiu, Buftea, Domnești, Clinceni, Mogoșoaia, Ciorogârla, Cornetu, Dragomirești-Vale, Corbeanca din Ilfov, Botoroaga, Drăgănești-Vlașca, Vitănești, Bujoreni, Răsmirești din Teleorman și Potlogi, Corbii Mari, Răcari, Crevedia, Lungulețu, Ciocănești, Odobești, Tărtășești, Brezoaele, Poiana, Slobozia Moară din județul Dâmbovița.

În aceste zone, până la ora 9.00, se va semnala local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 de metri.

Din cauza ceții, vineri dimineața vizibilitatea este redusă pe un tronson al Autostrăzii București-Pitești. De asemenea, pe A1 și A4 plouă.

Centrul Infotrafic informează că pe autostrada A1 București - Pitești traficul rutier se desfăşoară în condiţii de ceaţă, care reduce vizibilitatea sub 200 de metri, pe tronsonul kilometric 88 – 102, între localitățile Teiu și Oarja, județul Argeș, carosabilul fiind parțial umed.

Pe autostrada A2 București-Constanța, pe tronsonul kilometric 64 (loc. Lehliu) – 212 (mun. Constanța), dar și pe autostrada A4 Ovidiu-Agigea, sunt semnalate precipitații sub formă de ploaie, carosabilul fiind umed.

Șoferii sunt sfătuiți să circule cu viteză adaptată condițiilor de trafic, să crească distanţa de siguranță între autovehicule și să folosească luminile din dotare.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coda galben vant ceata 21 aprilie 2023