x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod galben de inundaţii pe râurile din estul, sudul şi centrul ţării

Cod galben de inundaţii pe râurile din estul, sudul şi centrul ţării

28 Mai 2012   •   07:56
Cod galben de inundaţii pe râurile din estul, sudul şi centrul ţării

Hidrologii au emis cod galben de inundatii in mai multe judete din estul, sudul si centru tarii, pe Jiul mijlociu si inferior, Olt, afluentii Argesului, Ialomita, Calmatui, Siret, Prut si Dobrogea. Avertizarea hidrologica este valabila pana maine, la ora 16:00.

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, rauri necadastrate si cresteri de debite si niveluri pe rauri cu depasiri ale COTELOR DE ATENTIE.

BAZINE HIDROGRAFICE AFECTATE: Jiu mijlociu si inferior, Olt, afluentii Argesului, Ialomita, Calmatui, Siret, Prut, Dobrogea

Astfel, potrivit hidrologilor se instituie COD GALBEN pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu si afluentii sai - jud. GJ, MH si DJ, Olt superior si mijlociu - jud. HR, BV, afluentii Oltului – jud. HR, CV, BV, SB, VL si OT, Vedea si afluentii sai –jud. OT, TR si AG, afluentii Argesului- jud. AG, DB si GR, pe Ialomita - jud. DB, Prahova - jud. PH si IL, Calmatui-jud. BZ si BR, pe cursurile superioare ale Buzaului- jud. CV si BZ, Putnei, Ramnicului Sarat - jud. VN, Trotusului - jud. HR si BC, afluentii Buzaului inferior - jud. BZ, afluentii din bazinul mijlociu al Trotusului - jud. BC, pe Barlad si afluentii sai- jud. VS, GL si VN si pe raurile din Dobrogea-jud. CT si TL.

Pe raurile din bazinele hidrografice: Trotus, Putna, Rm Sarat, Buzau si Barlad fenomenele vizate se vor produce incepand cu data de 28.05.2012 ora 16:00.

Citeste si: "Ponta: Ploile, din pacate, vor continua, exista pagube pe care le vom acoperi din Fondul de rezerva"

×