x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Caraș-Severin și Timiș, până la miezul nopții

Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Caraș-Severin și Timiș, până la miezul nopții

06 Iul 2020   •   17:39
Cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Caraș-Severin și Timiș, până la miezul nopții

Hidrologii au emis, luni, o atenționare cod portocaliu de inundații pe râuri din județele Caraș-Severin și Timiș, unde sunt posibile depășiri ale cotelor de inundație. Avertizarea este valabilă până la ora 24.00.

Potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitațiilor lichide înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundație pe râurile din bazinele hidrografice Caraș – bazin superior și mijlociu, Bârzava – bazin amonte S.H. Moniom, Pogăniș – bazin amonte S.H. Valea Pai, afluenții Timișului aferenți sectorului aval S.H. Teregova – amonte S.H. Lugoj, di județele Caraș-Severin și Timiș.

Avertizarea este valabilă până la ora 24.00.

(sursa: Mediafax)

×