x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de ploi torențiale în aproape toată țara, până luni dimineața

Cod portocaliu de ploi torențiale în aproape toată țara, până luni dimineața

21 Iun 2020   •   10:25
Cod portocaliu de ploi torențiale în aproape toată țara, până luni dimineața

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o atenționare cod portocaliu pentru aproape toată țara, valabilă până luni dimineața, când intră în vigoare codul galben de ploi pentru toată România, valabil până miercuri.

Potrivit ANM, de duminică, de la ora 10.00 până luni, la ora 06.00 va fi instabilitate atmosferică accentuată. Astfel, în după-amiaza zilei de duminică și în cursul nopții de duminică spre luni, în Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, și local în Banat, Dobrogea și Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50 - 80 l/mp.

Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.

După perioada codului portocaliu, intră în vigoare o atenționare cod galben până miercuri, la ora 10.00 valabil în toată țara.

Meteorologii spun că în acest interval vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25 - 30 l/mp și pe arii restrânse 40 - 60 l/mp.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod portocaliu