x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Cod portocaliu de inundații până luni: Posibile depășiri ale cotelor de apărare în următoarele 24 de ore

Cod portocaliu de inundații până luni: Posibile depășiri ale cotelor de apărare în următoarele 24 de ore

de Redacția Jurnalul    |    02 Apr 2023   •   12:40
Cod portocaliu de inundații până luni: Posibile depășiri ale cotelor de apărare în următoarele 24 de ore

I.N.H.G.A. a instituit Codul Portocaliu până luni, la ora 12.00. Există probabilitatea depășirii cotelor de apărare pe râuri din bazinele hidrografice Bârzava și Pogăniș.

I.N.H.G.A. a instituit Codul Portocaliu până luni, la ora 12.00 și atrage atenția că există probabilitatea depășirii cotelor de apărare pe râuri din bazinele hidrografice Bârzava, bazinul situat în aval de stația hidrometrică Moniom (judeţele:
Caraş Severin și Timiş), și Pogăniş – bazinul situat în amonte de acumularea Cadăr Duboz (judeţul Caraş Severin).

„Menționăm că fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu intensitate mai mare pe râul Bârzava – sectorul aferent stației hidrometrice Gătaia (sector îndiguit - judeţul Timiş) şi pe râul Pogăniş – sectorul aferent stației hidrometrice Valea Pai (sector îndiguit - judeţul Caraş Severin).

Totodată, până luni la ora 24:00 este în vigoare Codul Galben, pentru anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Someşul Mare, Someşul Mic, Crişul Negru, Crişul Alb, Arieş, Mureş, Bega, Timiş, Bârzava, Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna și Olt. Fenomenele vizate constau în scurgeri importante pe versanţi, torenţi şi pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri pe unele râuri din aceste bazine.

(sursa: Mediafax)

×