x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Codul portocaliu de caniculă se menţine în Capitală și nouă judeţe

Codul portocaliu de caniculă se menţine în Capitală și nouă judeţe

de Redacția Jurnalul    |    22 Aug 2024   •   11:26
Codul portocaliu de caniculă se menţine în Capitală și nouă judeţe

Meteorologii au menținut vineri avertizarea Cod portocaliu de caniculă pentru nouă județe și municipiul București. Vineri zona afectată de caniculă se restrânge.

Avertizarea Cod portocaliu, valabilă joi, arată că valul de căldură va persista pentru a zecea zi consecutiv. În cea mai mare parte a Munteniei și sud-vestul Dobrogei va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 35...38 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 18 și 21 de grade.

De asemenea, tot pentru joi, AMN a emis avertizare Cod galben, potrivit căreia în sudul și estul Olteniei, nordul Munteniei și cea mai mare parte a Dobrogei va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime se vor situa în general între 33 și 35 de grade.

Vântul va avea, joi, temporar intensificări în est, sud-est și extremitatea de sud-vest a țării.

Valul de căldură va persista, vineri, pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București, pentru care este emisă avertizare Cod portocaliu,va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade, iar minimele de 20...21 de grade.

În sudul și estul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei și în Dobrogea continentală va fi disconfort termic ridicat și caniculă. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade, iar noaptea va fi local tropicală, cu minime cuprinse între 17 și 21 de grade.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cod portocaliu capitala meteo noua judete