Gerul din aceste zile va fi urmat de ninsori abundente. Incepand de joi, timp de sase zile, va ninge abundent. Singura regiune unde precipitatiile vor fi sub forma de ploaie este Dobrogea. Cei mai afectati vor fi locuitorii din Oltenia, acolo unde stratul de zapada va trece cu siguranta peste un metru grosime, iar in zona Subcarpatica va ajunge chiar la un metru sI jumatate grosime. Primele ninsori vor incepe joi dimineata sI vor fi slabe cantitativ. Acestea se vor intensifica vineri, atunci cand vor ajunge sI la Bucuresti, unde este posibil sa se astearna un strat proaspat de zapada de 30 de centimetri. Pe parcursul celor sase zile de ninsoare, este posibil ca precipitatiile sa se transforme din ninsoare in lapovita sI mai apoi in ploaie.
In statiunile montane, stratul de zapada proaspata va creste simtitor. La Straja, statiunea ce pare a fi cea mai afectata, va ninge atat de mult incat peste zapada de acum, deloc putina, se va asterne un strat proaspat de zapada de aproape doi metri. In aceste conditii, turistii sunt sfatuiti sa urce in statiunea hunedoreana numai cu telescaunul. O calatorie dus-intors costa 10 lei.
Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni
Pentru intervalul februarie – aprilie 2012, informatiile de la Centrul European
pentru Prognoza Vremii pe termen mediu estimeaza pentru Romania ca in luna februarie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de mediile multianuale lunare in majoritatea regiunilor, exceptand unele areale din estul, sud-estul si vestul tarii unde valorile termice pot fi peste normele climatologice. Cantitatile medii lunare de precipitatii vor fi apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a tarii, iar local in vestul, nord-vestul si centrul tarii acestea pot fi peste mediile multianuale lunare.
In luna martie, regimul termic mediu lunar al aerului va inregistra valori apropiate
de normele climatologice la scara intregii tari. Sub aspect pluviometric, cantitatile lunare de precipitatii vor prezenta valori apropiate de mediile multianuale in majoritatea zonelor, local in centrul tarii fiind posibile valori peste normele climatologice.
In luna aprilie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate
de normele climatologice pe aproape intreg teritoriul, cu exceptia unor suprafete din sudvestul si sudul tarii unde local valorile termice pot fi sub mediile multianuale. Cantitatile de precipitatii vor fi normale in cea mai mare parte a regiunilor, iar local in estul, centrul si nordul tarii, acestea pot fi peste normele climatologice lunare.
Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp
ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.
Prognoza meteorologica sezoniera are caracter orientativ si grad de realizare de peste 60-65%. De aceea, aceste estimari sezoniere sunt permanent actualizate prin prognozele pe termen scurt (1-3 zile) si mediu (7-10 zile), cu un grad de realizare de peste 87-95%.