x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Iarna lovește sudul României în acest sfârșit de săptămână

Iarna lovește sudul României în acest sfârșit de săptămână

20 Ian 2018   •   11:03
Iarna lovește sudul României în acest sfârșit de săptămână
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Iarna grea lovește la sfârșitul acestei săptămâni și sudul țării, ferit până acum de urgia naturii. După temperaturi de primăvară, chiar și cu 9 grade peste valorile normale, de duminică vine urgia. Ploaia se va transforma în lapoviță și apoi ninsoare.
 "Sâmbătă, aceste precipitații se mută, treptat, pe partea de sud-est, parțial mai rămân și în centru. Peste zi vor fi predominant ploi, dar odată cu intrarea în noaptea de sâmbătă spre duminică se vor transforma în lapoviță și ninsoare, pentru că începe să pătrundă din nou o masă de aer mai rece", a precizat la TVR meteorologul de serviciu, Mihai Timu.

"Din informațiile pe care le avem în acest moment, avem semnalul că se formează un nou ciclon, undeva de duminică după-amiaza cam până luni seara, și pare să afecteze de data aceasta mai ales regiunile sudice, inclusiv Capitala, unde, de duminică seara mai ales să înceapă ninsorile", a adăugat specialistul.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie(ANM), sâmbătă, valorile termice, în special, cele diurne, se vor menține ușor mai ridicate decât în mod normal pentru această dată. Cerul va fi mai mult noros și vor cădea precipitații în sud, centru și est și izolat în rest. Acestea vor fi predominant sub formă de ploaie și lapoviță - ziua, iar noaptea, mai ales lapoviță și ninsoare. Izolat se va produce polei. La munte și în regiunile nordice, va ninge. Vântul va prezenta unele intensificări în zona montană înaltă, unde trecător va spulbera zăpada și în deltă.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 și 8 grade, iar cele minime între -9 și 0 grade, ușor mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei. Vor fi condiții de ceață. Se extind precipitațiile Duminică, aria precipitațiilor se află în extindere dinspre sud-vest și va cuprinde treptat întreg teritoriul. La început, vor fi ploi și lapoviță, apoi mai ales ninsoare. În zona montană, va ninge. Cantitățile de apă vor fi mai însemnate, local, în regiunile sudice. Vântul va prezenta intensificări, îndeosebi spre seară și noaptea, în sud-estul țării și la munte.Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade, iar cele minime între -9 și 2 grade.

Săptămâna începe tot cu ninsori. În sudul, centrul și estul țării, înnorările vor persista, mai ales în cursul zilei de luni, când, pe arii relativ extinse vor fi precipitații, predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului, treptat cerul va deveni variabil și doar la începutul intervalului, pe arii restrânse, va mai ninge slab. Vântul va prezenta intensificări la munte, în estul și sud-estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -3 și 4 grade, iar cele minime între -13 și -3 grade.

×
Subiecte în articol: prognoza mete