x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Alertă de la hidrologi! Pericol de inundații în vestul țării

Alertă de la hidrologi! Pericol de inundații în vestul țării

de Redacția Jurnalul    |    06 Mar 2024   •   20:30
Alertă de la hidrologi! Pericol de inundații în vestul țării

Hidrologii avertizează că este pericol de inundații în vestul țării. Ei au emis cod galben de inundații valabil până joi, la prânz, în trei județe.

Potrivit avertizării „ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale și creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de atenție”.

Pericol este pe râurile mici din bazinele hidrografice Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Strei (județele Hunedoara și Arad), Bega Veche – bazin superior, Bega – bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Remetea (județele Timiș și Arad).

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Dobra, Bega – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău.

Avertizarea este valabilă până joi la ora 12.00.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: inundatii cod galben