x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Inundații devastatoare în India

Inundații devastatoare în India

de Redacția Jurnalul    |    05 Dec 2023   •   11:30
Inundații devastatoare în India
Sursa foto: Hepta

Ploile torențiale și vântul puternic au provocat inundații și pagube în sudul Indiei, marți. Cel puțin nouă persoane, inclusiv un copil, au fost ucise în Andhra Pradesh și Tamil Nadu.

Un băiat de 4 ani a murit în districtul Tirupati, statul Andhra Pradesh, după ce un zid a căzut peste el, a declarat C. Nagaraju, directorul executiv al autorității de gestionare a dezastrelor din acest stat, în timp ce opt persoane au fost ucise în statul vecin Tamil Nadu, conform oficialilor citați de Reuters.

În capitala Tamil Nadu, Chennai, un important centru electronic și de producție, inundațiile au măturat mașini și au scufundat o pistă, provocând închiderea unuia dintre cele mai aglomerate aeroporturi din India până marți dimineață. Ploile au încetat și apa s-a retras pe aeroportul din Chennai, iar aerodromul a fost operațional începând cu ora locală 9.00, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului federal al Aviației Civile.

De asemenea, ploile și vântul au rupt linii electrice și au dezrădăcinat copaci, au declarat oficialii, iar peste 140 de trenuri și 40 de zboruri au fost anulate în Andhra Pradesh.

Companiile taiwaneze Foxconn și Pegatron au întrerupt producția de iPhone-uri la unitățile lor din apropierea orașului Chennai din cauza ploilor abundente, au declarat luni surse familiare cu acest subiect.

În decembrie 2015, inundațiile din Tamil Nadu au ucis cel puțin 290 de persoane și au provocat pagube mari.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: inundatii india