x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Primăvară călduroasă și ploioasă: Iată prognoza meteo pentru luna martie 2024

Primăvară călduroasă și ploioasă: Iată prognoza meteo pentru luna martie 2024

de Redacția Jurnalul    |    20 Feb 2024   •   10:15
Primăvară călduroasă și ploioasă: Iată prognoza meteo pentru luna martie 2024
Sursa foto: Hepta

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale în toată țara până aproape de sfârșitul lunii martie, anunță meteorologii. În unele zone va ploua abundent, mai spun specialiștii.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în săptămâna 19 – 26 februarie valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe tot teritoriul României. Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării, apropiat de cel normal în regiunile vestice și în general deficitar în restul teritoriului.

În săptămâna 26 februarie – 4 martie temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, sudice, dar mai ales în zona submontană a Olteniei și Munteniei, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

În săptămâna 4 – 11 martie temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 11 – 18 martie mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile, au precizat meteorologii.

(sursa: Mediafax)

×