x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România. Când vor apărea primii fulgi de zăpadă în București

Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România. Când vor apărea primii fulgi de zăpadă în București

de Redacția Jurnalul    |    16 Noi 2023   •   17:00
Meteorologii anunță o nouă schimbare a vremii în România. Când vor apărea primii fulgi de zăpadă în București

Într-o intervenție telefonică la Antena 3 CNN, Iris Răducanu, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a oferit informații despre schimbările meteorologice majore care urmează să aibă loc în zilele următoare, inclusiv șansele de a vedea primii fulgi de zăpadă în București.

„De mâine, cerul se va înnora treptat dinspre sud-vestul țării, iar ploile se vor extinde. Ziua vor cuprinde partea vestică a teritoriului, apoi și celelalte regiuni. Pe arii restrânse ne așteptăm la cantități de precipitații mai însemnate, iar la altitudini de peste 1.400 de metri vor predomina ninsorile și se va depune un strat de zăpadă. Vântul va sufla slab și moderat, dar va avea intensificări în zona înaltă a Carpaților Meridionali.

Episodul cel mai sever îl așteptăm sâmbătă, când vremea va fi vântoasă în toate regiunile, mai ales în sud-estul României, însă și la munte, cu precădere în zona Carpaților Meridionali și de Curbură. Așteptăm viteze de 65-70 de kilometri pe oră, iar pe arii restrânse de peste 90 de kilometri pe oră.

Cerul va avea înnorări, vor fi precipitații pe arii extinse, la munte va ninge viscolit, în estul Transilvaniei treptat vor predomina ninsorile, în jumătatea nordică a Moldovei la început vor fi precipitații mixte, iar apoi sub formă de ninsoare“, a spus Iris Răducanu.

Meteorologul ANM a spus în ce zi este posibil ca în București să cadă primii fulgi de zăpadă.

„În restul regiunilor va ploua, dar trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, ziua îndeosebi în sudul Transilvaniei și Dealurile de Vest, iar seara și noaptea și în sud-est. Cantitățile de precipitații vor fi însemnate în jumătatea de sud-est și la munte, unde se vor acumula 25-35 l/mp, izolat peste 35 l/mp.

La București, ziua de sâmbătă va fi cu vânt, cu rafale de 55 de kilometri pe oră, va ploua, iar în a doua parte a nopții, cu probabilitate destul de mare ne așteptăm și la precipitații sub formă de lapoviță“, a mai spus Iris Răducanu.

„Prima zăpadă în Capitală ar putea veni în weekend?“, a întrebat Lorena Burlacu.

„Este o probabilitate destul de ridicată, dar mai degrabă ne așteptăm la lapoviță“, a replicat meteorologul ANM.

ANM anunță lapoviță și ninsoare cea mai mare parte a țării, inclusiv în București. Meteorolog: ”Cel mai sever episod va fi sâmbătă”

×
Subiecte în articol: prognoza meteo ninsoare