x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Ninsori în Capitală! Un ciclon aduce zăpadă și ger în România

Ninsori în Capitală! Un ciclon aduce zăpadă și ger în România

de Redacția Jurnalul    |    25 Ian 2023   •   13:20
Ninsori în Capitală! Un ciclon aduce zăpadă și ger în România

Vremea se va schimba în aceste zile, culminând cu ninsori spre sfârșitul săptămânii.

Un ciclon mediteranean în curs de formare va aduce schimbări semnificative ale vremii și va afecta zona de sud, est și sud-est a României, începând din noiaptea de joi spre vineri. 

"Ultimele zile din cea mai rece lună a anului par a fi zile autentice de iarnă. De marți, răcirea se va resimți și în partea de vest, nord-vest, maximele la scara întregii țări se vor situa între 0-6°C, cel mult 12°C în Capitală, iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud, sud-est, mixte, lapoviță și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.

De mâine răcirea se va resimți și în partea de vest nord-vest. Maximele la scara întregii țări se vor situa între 0 până la 6 grade cel mult 1-2 grade în Capitală.

Iar de la mijlocul săptămânii consemnăm și precipitații, mai ales în partea de sud-sud-est, mixte ploi, lapovițe și ninsori, în timp ce în restul țării vorbim de precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În luna februarie menționăm faptul că prima săptămână așa cum arată actualizarea estimărilor în această dimineață efectuate pentru intervalul 23 ianuarie - 20 februarie menține tendința pentru primele zile din februarie cu valori de temperaturi ușor peste norme.

Din punctul de vedere al cantităților de precipitații, vorbim de cantități deficitare în regiunile extracarpatice, în timp ce în vest, nord-vest cantitățile sunt normale", a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena3CNN.

×
Subiecte în articol: ninsori