x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza METEO 16 mai 2016. Temperaturi în scădere

Prognoza METEO 16 mai 2016. Temperaturi în scădere

15 Mai 2016   •   19:50
Prognoza METEO 16 mai 2016. Temperaturi în scădere

Vremea va continua să fie instabilă și se va răci față de zilele anterioare, devenind răcoroasă pentru mijlocul lunii mai. Temperatu-rile minime se vor încadra intre 2 si 13 grade, în timp ce maximele vor avea valori de la 11 la 21 de grade, înregistrate în sudul Munteniei. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă lapoviță și ninsoare. În Capitală, se anunță vreme rece și în general instabilă.

Luni 2/210C

Vremea va fi caracterizată de instabilitate, înregistrân-du-se o răcire față de intervalul precedent. Tempera-turile vor fi prea scăzute pentru această dată. Cerul descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Temperaturile maxime pentru ziua de luni vor avea valori de la 9 grade în nordul Moldovei până la 21 de grade în Muntenia şi Dobrogea. În regiunile estice, sud-estice şi parţial în centru precum şi în zonele montane şi submontane vor fi înnorări temporar accentuate şi se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Ploile vor avea şi caracter torenţial, iar cantităţile de apă ce se vor cumula vor depăşi local 10-15 l/mp şi punctiform 30 l/mp. Izolat se va semnala grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar manifestări specifice instabilităţii atmosferice se vor semnala pe arii mai restrânse şi la cote mai reduse.

La munte, la altitudini mari, trecător, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă sau ninsoare.

×