x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Prognoza METEO: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

Prognoza METEO: Cum va fi vremea în următoarele trei zile

23 Sep 2021   •   08:49
Prognoza METEO: Cum va fi vremea în următoarele trei zile
Sursa foto: Lucian Alecu

Astazi, deşi valorile termice diurne vor fi ușor mai ridicate decât în ziua precedentă în regiunile vestice și sud-vestice, vremea va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în ultima decadă a lunii septembrie în aproape toată ţara. Cerul va fi mai mult noros în nord, centru şi nord-est unde pe alocuri va ploua slab, iar în restul teritoriului va fi variabil, cu înnorări temporare şi doar izolat condiţii de ploaie.

La altitudini mari în Carpații Meridionali, la începutul zilei, trecător vor mai fi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă sau ninsoare. Vântul se va intensifica la munte, în special în a doua parte a intervalului, când rafalele vor depăşi pe creste 80…90 km/h, iar intensificări locale şi temporare, cu viteze în general de 40…50 km/h vor fi pe parcursul zilei şi în celelalte zone.

Temperaturile maxime se vor încadra între 10…11 grade în estul Transilvaniei și 20…21 de grade în vestul și sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 2 și 9 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile intramontane și în dealurile subcarpatice din sud, unde vor fi condiții de brumă. Mai ales dimineaţa, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

În Capitala, vremea va fi în continuare mai rece decât normal în această perioadă din an. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în cursul zilei, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 5…7 grade.

Vineri 24 septembrie

Vremea va fi vântoasă și deși valorile termice vor crește față de intervalul precedent, va fi încă răcoare în nord şi în centru, iar în orele dimineţilor în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări și ploi temporare, mai ales ziua, în nordul, centrul și estul țării.

Vântul va continua să sufle tare la munte, cu peste 80…100 km/h la altitudini mari, dar cu precădere ziua va avea intensificări şi în restul teritoriului, local cu rafale de până la 55…65 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 14 și 24 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 2 și 14 grade. Pe spaţii mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

În Capitala, valorile termice vor fi în creştere uşoară faţă de intervalul precedent, însă dimineţile vor fi încă răcoroase. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificări, cu rafale în general de 45…50 km/h. Temperatura maximă va fi de 21…22 de grade, iar cea minimă de 9…11 grade.

Sâmbătă 25 septembrie

Vremea va fi predominant frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul extrem al teritoriului. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă şi pe alocuri în Moldova, Dobrogea și Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 și 27 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse în general între 4 și 14 grade. Pe suprafețe mici, dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţă.

În Capitala, vremea va fi frumoasă şi va continua să se încălzească uşor. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 24…25 de grade, iar cea minimă de 11…12 grade, mai scăzută în zona periurbană unde vor fi condiţii de ceaţă.

 

×
Subiecte în articol: anm prognoza meteo