x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Vremea Vremea se schimbă radical! Frig și ploi în minivacanța de 1 mai

Vremea se schimbă radical! Frig și ploi în minivacanța de 1 mai

de Redacția Jurnalul    |    21 Apr 2023   •   16:46
Vremea se schimbă radical! Frig și ploi în minivacanța de 1 mai
Sursa foto: Hepta

Elena Mateescu, director ANM, a vorbit despre prognoza meteo pentru următoarea săptămână și cum se schimbă vremea în minivacanța de 1 mai.

„O vreme a extremelor meteorologice, în continuare, în săptămâna care urmează. La acest sfârșit de săptămână discutăm de valori de temperaturi la nivelul maximelor apropiate de normele specifice datei din calendar, 14...19 grade, minime între 2..10 grade, posibil mai coborâte în zonele depresionare din estul Transilvaniei.

Vor fi ploi în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali, de Curbură, dar și în zonele submontane aferente. La altitudini mai mari de 1800 m, vorbim și de posibilitatea să consemnăm precipitații mixte.

Și în săptămâna care va urma, mai ales de luni, vorbim de o vreme în general instabilă, cu valori de temperaturi cu maxime între 13 până la 20 grade, și posibilitatea să avem averse în cea mai mare parte a țării.

De altfel, și actualizarea estimărilor pentru intervalul 24 aprilie-22 mai indică o probabilitate foarte mare ca regimul de precipitații să fie excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în partea de sud-est a țării”, a explicat Elena Mateescu, director ANM,  la Antena 3 CNN

De asemenea, meteorologul a spus cum va fi vremea și în minivacanța de 1 mai. 

„Într-adevăr ne așteptăm ca din punct de vedere termic valorile la nivelul maximelor să se situeze între 13 până la 20 grade, cu 16...17 grade în zona litoralului, 17 grade în zona Capitalei.

Minimele pe parcursul nopții de duminică spre luni, 1 Mai, de asemenea pozitive în cea mai mare parte a țării și posibile ploi locale, cu o probabilitate mai mare în special în zona montană”, a mai spus directorul ANM.

Săptămâna 24.04.2023 – 01.05.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică negativă uşor mai accentuată în regiunile vestice şi nordvestice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Săptămâna 01.05.2023 – 08.05.2023

Temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte de cât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii ţări.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a ţării.

 

 

×
Subiecte în articol: minivacanța de 1 mai Elena Mateescu